Uw Partner in Kwaliteit van Zorg voor Longziekten

Masterclass beoordelen longgeluiden van Chiesi College

 

LonggeluidenLuisteren naar de longen is een belangrijke onderzoeksmethode. Voor huisartsen een dagelijkse bezigheid, evenals voor vele POH’s, longverpleegkundigen, physician assistants en verpleegkundig specialisten. De vraag is echter of u echt weet waar u naar luistert? Als u longgeluid hoort, wat valt er echt op? Is het geluid normaal of afwijkend en vooral: wat is de betekenis van het al dan niet horen van een bepaald geluid voor de verdere diagnostiek en uw beleid?

Chiesi College biedt een praktische Masterclass die u houvast geeft qua interpretatie van longgeluiden. Alle typen ademgeruis en bijgeluiden met hun kenmerken, ontstaanswijze en bijbehorende ziektebeelden worden behandeld. U leert de specifieke kneepjes van longauscultatie en vergaart de meest recente inzichten over de ontstaanswijze van normale en abnormale longgeluiden.

Masterclass longgeluiden voor huisartsen, POH’s en verpleegkundigen

De Masterclass is gericht op huisartsen, POH’s, longverpleegkundigen, physician assistants en verpleegkundig specialisten. De Masterclass is geschreven door Dr. H.W. Vliegen, cardioloog, Dr. L.N.A. Willems, longarts en Dr. J.J. Schipperheijn, cardioloog, allen werkzaam in het LUMC. De leerdoelen van de Masterclass longgeluiden/longauscultatie zijn het kunnen onderscheiden van verschillende longgeluiden en het oefenen van 22 patiëntencasussen uit uw dagelijkse praktijk

Na de Masterclass bent u:

  • Op de hoogte van het belang ademgeruis apart te beoordelen van eventuele bijgeluiden.
  • Op de hoogte van de 3 aspecten van het ademgeruis die beoordeeld moeten worden.
  • In staat de 3 aspecten van ademgeruis te beoordelen en te interpreteren.
  • In staat rhonchi, crepitaties, pleurawrijven en squeaks te herkennen en te interpreteren.

Direct aanmelden voor de Masterclass Longgeluiden

Nog niet geregistreerd?

Schrijf u nu in!

Meer over Chiesi College:

Via Chiesi College bieden wij longartsen, huisartsen en andere professionals binnen de longzorg hoogwaardige, gespecialiseerde, maar vooral praktische kennis en nascholing op het gebied van longziekten. Onze specialisatie in longziekten zorgt ervoor dat wij bovenop actuele ontwikkelingen zitten en oog hebben voor de interessante onderwerpen en innovaties met klinische relevantie.

Bent u lid van Chiesi College, dan heeft u toegang tot diverse informatie op het gebied van longziekten m.b.t. de nascholingen en nationale en internationale congressen en symposia. Ons kenniscentrum biedt u toegang tot relevante studies en een keuze uit de nieuwste publicaties en congresverslagen. Via ons platform kunt u hier op ieder gewenst moment gebruik van maken en u kunt al deze informatie delen met uw team.

Wij bieden u de toegang tot Chiesi College kosteloos aan.
Registratie gaat eenvoudig! Als longarts, huisarts of andere professional binnen de longzorg kunt u zich inschrijven. Vervolgens heeft u toegang tot de genoemde informatie. Als u wil, kunnen wij u proactief op de hoogte van ontwikkelingen en innovaties op longgebied.

Schrijf u nu in!