Uw Partner in Kwaliteit van Zorg voor Longziekten
Het Vak

Het Vak

Chiesi College heeft als doel de innovaties in de longgeneeskunde in kaart te brengen en kennis te delen. Chiesi College biedt gespecialiseerde nascholingen en services.

Ons vakgebied, het specialisme longgeneeskunde, bestaat relatief kort. Sinds het begin van de 20e eeuw heeft het longspecialisme zich afgesplitst van de interne geneeskunde.

Er zijn veel verschillende longziekten, met ieder een eigen oorzaak, verloop en behandeling. Maar de overeenkomst is duidelijk: het gebied waarin ze zich uiten.

Van iedere zeventien Nederlanders lijdt een persoon aan een aandoening aan de luchtwegen, de longen, de longvliezen of de ademhalingsregulatie. De patiënten aantallen, sterfte en zorgkosten van longziekten zijn de afgelopen jaren gestegen.

Ongeveer 500 longartsen in Nederland zetten zich in voor de preventie, diagnostiek en behandeling van longziekten. En ook voor huisartsen, verpleegkundigen, praktijkondersteuners en apothekers zijn longen een belangrijk aandachtsgebied.

Het vakgebied longgeneeskunde is iedere dag in ontwikkeling. Chiesi College heeft als doel de innovaties binnen het vakgebied in kaart te brengen en kennis te delen.

Chiesi College biedt u op het gebied van longziekten de nascholingen en nationale en internationale congressen en symposia. Via dit kenniscentrum heeft u op ieder gewenst moment toegang tot relevante studies, een selectie van de meest recente publicaties en congresverslagen en kunt u deze delen met uw team. 

Aan Chiesi College zijn geen kosten verbonden. Als longarts, huisarts of andere professional binnen de longzorg. kunt u zich via deze site eenvoudig registreren. Daarmee heeft u voortaan toegang tot alle informatie. En wij houden u, als u dat wil, proactief op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen.

Aan Chiesi College zijn geen kosten verbonden. Als longarts, huisarts of andere professional binnen de longzorg. kunt u zich via deze site eenvoudig registreren. Daarmee heeft u voortaan toegang tot al onze informatie. En wij houden u, als u dat wil, proactief op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen.

Schrijf u nu in!